SZEMÉLYEK

A hazai informatika történetének egyéniségeiről emlékezik meg ez a rovat, szakmánk úttörőiről, említésre méltó teljesítményt nyújtó szakembereiről, a számítástechnika, az informatika fejlesztésében, oktatásában, elterjesztésében és alkalmazásában résztvevőkről. Jó néhányan közülük beírták nevüket a természet-, a műszaki vagy egyéb tudományok történetébe is. Sokan vannak, akik, bár részt vettek a hazai számítástechnikai, informatikai életben, már csak a barátok, munkatársak emlékezetében élnek. Az ő emlékük megőrzése is fontos kötelesség.

Az ”Akik már nincsenek közöttünk” oldalain a már eltávozottak, a „Ki kicsoda” címszó alatt a még élő pályatársak életútja olvasható. Az egyes személyekről életrajz, fotó, írásaik  és más kapcsolódó dokumentumok találhatók meg gyűjteményünkben.

Az adattár önkéntesei, ahol lehetett, külső segítők bevonásával dolgoztak. A Ki kicsoda gyűjteményhez a szerkesztőink felkérésére vagy önként jelentkezés alapján adtak anyagot magukról az abban szereplők.

A “Videoportrék” a szakma egyes kiemelkedő, 70 év feletti személyiségeinek életútját bemutató anyagok, amelyeket az iTF készített.

Az információk gyűjtéséhez kérjük a kedves olvasó segítségét is, akár saját, akár más személy adatainak megadásával, akár további érdekességek, leírások, információk megküldésével. Ezt az oldalsáv „Üzenetküldés” gombjának segítségével teheti meg. Minden beküldött információt, adatot előre is köszönünk

Létrehozva: 2016.01.18. 18:24
Utolsó módosítás: 2017.09.24. 19:07