Antal Bálint

Születési dátum:
1985.09.10
Születési hely:
Debrecen
Végzettség, szakképesítés:
  • programtervező matematikus - DE - 2009
  • Tudományos fokozat:
    PhD - 2013 - DE

    2009-től szoftverfejlesztő a Kripto Kutatásfejlesztési Kft.-nél. 2012 óta a Debreceni Egyetem (DE) Komputergrafika és képfeldolgozás tanszéken dolgozik tanársegédként, majd adjunktusként. 2013 októberétől 2015 októberéig a University of Cambridge posztdoktori kutatója.

    A Debreceni Egyetem (DE) Képfeldolgozó Csoport munkájában 2007 óta vesz részt. Kutatásainak jelentős részét Dr. Hajdu András témavezetésével az orvosi képfeldolgozás, különösen a digitális retinaképek és sejtfelvételek feldolgozásának témakörében végzi. Időközben részt vett egy nemzetközileg is versenyképes, a cukorbetegség szemszövődményeit végző képfeldolgozás alapú automatikus szűrőrendszer kifejlesztésében. Az általa fejlesztett, a retinán megjelenő mikroaneurizmák detektálását végző rendszer 2010 óta szerepel az első helyen a Retinopathy Online Challenge versenyen.

    Kutatási területe a gépi tanulás és képfeldolgozás, különös tekintettel azok orvosi és biológiai problémákra történő alkalmazása. Publikációira eddig 264 független hivatkozás érkezett.

    Több nemzetközi folyóirat és konferencia bírálója, programbizottsági tagja. 2009-tól a NJSZT Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társaságának. Tagja az MTA Informatikai Tudományos Biztosságának, valamint 2010-tól az IEEE-nek.

    Munkáiért elnyerte a Debreceni Egyetem Informatikai Kar kiváló hallgatója címet, a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok publikációs díját (2012), az MTA pályakezdő kutatók munkájának elismerésére alapított DAB díját (2012), a Nemzeti Kiválóság Program Jedlik Ányos predoktori és Magyary Zoltán posztdoktori ösztöndíját (2013), valamint a NJSZT Kemény János-díját (2013).


    Létrehozva: 2016.07.18. 10:03
    Utolsó módosítás: 2017.01.22. 13:41

    A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

    A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás