SZEMÉLYEK

Hazai informatikusok

A hazai informatika történetének szereplőiről emlékezik meg ez a rovat, szakmánk úttörőiről, említésre méltó teljesítményt nyújtó szakembereiről, a számítástechnika, az informatika fejlesztésében, oktatásában, elterjesztésében és alkalmazásában résztvevő egyéniségekről. Jó néhányan közülük beírták nevüket a természet, a műszaki vagy egyéb tudományok történetébe is. Sokan vannak azonban olyanok, akiknek, bár részt vettek a hazai számítástechnikai, informatikai életben, csak a barátok, munkatársak emlékezetében maradt nyomuk. Az ő emlékük megőrzését is fontosnak tartjuk.

A személyekről , az ”Akik már nincsenek közöttünk” listában a már eltávozottak, a „Ki kicsoda” címszó alatt még élő pályatársaink életútjai olvashatók. Az első csoportba  tartozók életrajzát, fotókat, írásaikat  és más kapcsolódó dokumentumokat Adattárunk önkéntesei, ahol lehetett, külső segítők bevonásával készítették. A  Ki kicsoda nyitott gyűjtemény, így ide többen honlapunk olvasása nyomán vagy felkérésre adtak számunkra információt magukról, ismerőseikről. Reméljük, hogy ez a folyamat a továbbiakban felgyorsul.

A szakma kiemelkedő személyiségeiről készült videó-portrék a Videotárban itt tekinthetők meg.

Az érdeklődő olvasó is részt vehet gyűjtő munkánkban akár saját, akár más személy adatainak megadásával, vagy a meglévő információk kiegészítésével. Bátorítani szeretnénk mindazokat, akiknek bármilyen (akár személyes) közlendője van a hazai  informatika történetével kapcsolatban, leírásaik közreadásával színesítsék a képet. Minden beküldött adatot, információs űrlapot előre is köszönünk.