INTÉZMÉNYEK

Intézmények rovat

A hazai informatika történetének számítástechnikai és szervezési vállalatainak,  hivatalok-államigazgatási-hatósági szerveinek, egyesületi-társadalmi szervezeteinek és oktatási intézményeinek munkájáról emlékezik meg ez a rovat.

Első lépésben döntően a rendszerváltásig, azaz 1990-ig működő intézmények információinak összegyűjtésére, azonosítására helyezték a szerkesztők a hangsúlyt.  A táblázatokból elérhetők az adott szervezettel kapcsolatos leírások és további érdekességek (történetek, képek, kapcsolódó dokumentumok) is.

A gyűjtemény nem zárt, így további intézmények, ill. azokra vonatkozó adatok gyűjtése is folyamatban van.

Vállalatok, csoportba azokat az intézményeket soroljuk, amelyek hivatásszerűen valamilyen informatikai terméket állítanak elő, ill. üzemeltetnek, vagy informatikai szolgáltatást nyújtanak.

Hivatalok, mindazok a közigazgatási szervezetek, ahol a számítástechnika, informatika fejlesztésének, kutatásának, elterjedésének elősegítése elsők között megvalósult.

Társadalmi szervezetek, mindazok a társadalmi és civil szervezetek, amelyekben a számítástechnika, informatika fejlesztésének, kutatásának, elterjedésének elősegítése kiemelt feladat volt.

Oktatási intézmények, mindazok az oktatási intézmények, ahol a számítástechnika, (informatika) oktatása az elsők között indult el, és/vagy e témákban jelentősebb kutatási projektek valósultak meg.

Az információk további gyűjtéséhez, és a meglévők pontosításához kérjük a kedves olvasó segítségét, különös tekintettel a „csak” beazonosított intézményekre. Ezt az oldalsáv „Üzenetküldés” gombjának segítségével teheti meg. Minden beküldött adatot, információs adatlapot előre is köszönünk.

Létrehozva:2016.06.15. 21:45
Utolsó módosítás: 2017.09.22. 20:38