Hivatkozási név: Novodata

NOVODATA Számítástechnikai Zrt

Típus:
vállalat
Alapítás időpontja:
1990
Címe:
1138 Budapest, Váci út 182. (Blue Cube Irodaház)
Alapítók:
n.a.
Tevékenység legfőbb céljai, területe

A NOVODATA Számítástechnikai Zrt. több mint 1300 gyógyszertárnak, számos szociális otthonnak és gyógyászati segédeszköz-gyártó és -forgalmazónak, valamint több kiskereskedelmi tevékenységet végző cégnek nyújt megoldást ügyviteli szoftvereivel.

 

Felső vezetői
  • Légrádi Gábor, elnök-vezérigazgatójával <<<< 2019
  • Kovács Balázs, tulajdonos
  • Bagonyi László, vezérigazgató-helyettese és minőségbiztosítási igazgató 1991-2014
  • Szepesházi Zsolt, vezérigazgató 2019 <<<
  • Mikó Endre, gazdasági vezető 2019 <<<
  • Erdős Ábel, üzletfejlesztési vezető 2019 <<<
  • Bognár László, IT kompetencia központ vezető 2019 <<<
  • Varga-Etele Gábor, értékesítési vezető 2019 <<<
  • Schvarckopf Tamás, gyógyszerész vezető 2019 <<<
Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
n.a.
Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek

1992-ben egy APEH előírás alapján kötelezővé vált az adóügyi memória használata a pénztárgépekben, amelyre a gyógyszertári rendszerünk megkapta az engedélyt.
1993-ra a telepített patikai rendszerek száma meghaladja az 500-at. Új területekre szánt szoftvereket vezettünk be: a NOVOHOSP kórházi intézeti gyógyszertári és osztályos rendszert, a NOVOHOST éttermi rendszert, valamint a PHARMAINFO gyógyszerinformációs és szakértői rendszert.

2005-ben elindult a NOVOTTHON rendszerünk, amely a bentlakásos otthonok gyógyszergazdálkodását segíti, 2008-ban pedig hálózatos partnereink igényei alapján elindítottuk Patikaközpont szolgáltatásunkat.

További jelentős fejlemények: 2007-ben a PHARMAINFO betegtájékoztató rendszer a rendelet által előírt hivatalos (Országos Gyógyszerészeti Intézet által jóváhagyott) minősítést megkapta. 2011-ben rendszereinkkel a floppys TB-elszámolásról átállunk az eJelentés megoldásra, 2013-ban pedig bevezetésre került az Adóügyi Ellenőrző Egység a pénztárgépekhez, amelyre a NOVODATA összes érintett rendszere engedélyt szerzett.

 

Átalakulások

1988-ban néhány lelkes szakember megalapította a NOVODATA Számítástechnikai Kisszövetkezetet, a NOVODATA Számítástechnikai Zrt. jogelődjét. Megkezdődött a gyógyszertárak működtetéséhez szükséges hardver- és szoftvermegoldások fejlesztése.

Alapítóink: Kovács Balázs, Englert Vendel, Hesz Péter, Őri József, Bende István, Zsoldos Jenő, Démi Gerő Sándor, Balázs Lajos, dr. Friesz Károlyné, Farkas János, Hajnal János, Balázs Mária, Dr. Sólyi Ilona, Ferencz Zoltán, Bartos Pál 

1990-ben részvénytársasággá alakultunk, megszületett a NOVODATA Számítástechnikai Rt.

A cég további fejlődése érdekében 2014. december 1-jén a tulajdonosok részvényeik jelentős részét értékesítették a német gyógyszertári informatikai piac egyik legjelentősebb szereplőjének, a mannheimi székhelyű Apotheken-Dienstleistungsgesellschaft mbH-nak (ADG).

Érdekességek

Az LX-Line Kft.-nek 2002 óta tulajdonosa az ADG mbH, egy német gyógyszertári rendszergazda, amely az ugyancsak német Phoenix csoport tagja. Ez az ADG mbH fogadta a Novodata Zrt. megkeresését, utóbbi cég ugyanis eladó lett, és többségi részvényese, Kovács Balázs úr ez ügyben az ADG-vel is felvette a kapcsolatot. Végül az utóbbi cég lett a Novodata tulajdonosa, és ennek eredményeként egy olyan helyzet alakult ki, hogy az ADG-nek ugyanazon a piacon két leányvállalata van jelen. Egyik sincs alá vagy fölé rendelve a másiknak, két szuverén testvércégről beszélünk.

2001-ben ISO 9001:2001 minősítést kaptunk teljes tevékenységünkre, amelyet azóta is minden évben megerősítünk.

2004-ben az Üzlet & Siker Minősített Vállalkozása címet nyertük el, valamint IBM Business Partner lettünk. Két évvel később az IBM “Az év üzleti partnere” címét szereztük meg és IBM Service Partnerek lettünk.

Forrásmunkák

Létrehozva: 2022.08.27. 13:51
Utolsó módosítás: 2023.03.21. 16:10